Datenight del 3

Date night

Date night del 2

Her kommer tredje del af datenight.

Skulle du havde lyst til at læse de første to, klik på  link 🙂

Hun forstod det ikke, han havde afvist hende. Nu stod hun igen i kulden og ventede på letbanen der var fem minutter til den næste ville komme.

Snakken var netop faldet på Spanien og som en anden Askepot så han på uret og havde sagt at det var sent og han måtte hjem. Fordi han skulle op og træne. Fitness, helt ærligt hvem laver dog det på en søndag?

Hun så op på den stjerneklare himmel og tænkte på jorden som drejer rundt, ligeglad med de små ubetydelig mennesker der går rundt på den. Hun steg ind i vognen og blev overrasket da hun så en mand der stod i en lang koral farvet jakke.Han havde et stort krøllet afrohår der stod som en boble rundt om hans hovedet. Han smilede til hende, hun satte sig undrende ned på et sæde længst væk fra ham.

“ Be beautiful” det var de ord han sagde til hende da hun gik forbi ham for at stå af. Det eneste hun ville lige nu var at komme hjem til sin seng. Denne aften havde været den mærkeligste aften længe og i morgen ville alt være helt fint igen.

Hun vandrede som en drøm hjem til sin lille lejlighed og klædte sig af i mørket, kravlede under dynen og faldt i en dyb søvn. Hun drømte at hun var sammen med fyren fra baren, hun vågnede med tårer i øjnene, som var det den første gang at hun var sammen med en mand. Sengen føltes kæmpestor og hun kunne mærke ensomheden som en bølge gennem kroppen. Endnu en søndag hvor hun vågnede alene.

Da hun drak den første kop morgenkaffe, ringede det på døren. Hun strammede bæltet i morgenkåben og gik ud for at åbne. Udenfor hendes dør stod der en dværg.  

Først havde hun overset ham og set sig undrende om i den grågrønne opgang.Så hørte hun en lys stemme.

“Hej det må være dig der er Cindy Lavbjerg?”

“Ja det er mig, hvad kan jeg hjælpe dig med?

Hun så forundret ned på dværgen, han havde rødt hår der gik til skuldrene, en spids næse og var iført en blå silkedragt.

“Jeg er din bror, din far havde en affære før han mødte din mor…”

Cindy vågnede op ved at det kolde vand fra en klud rendte ned i hende øjne.Hun lå på sit skakternet gulv i køkkenet og så op på den tisgule køkkenlampe, som hun overvejede at skiftet ud.På en køkkenstol sad dværgen og så på hende, han strøg håret væk fra panden og sagde

“jeg forstår godt du blev chokeret, jeg fik det fortalt i sidste uge. Jeg var i tvivl om at jeg skulle kontakte dig”

Cindy satte sig brat op, kluden fløj til side og hun sagde

“jamen jeg forstår det ikke, de har været sammen i 25 år, de har lige haft sølvbryllup.”

“Min mor var danserinde på et krydstogtskib, hvor din far sejlede som styrmand inden han gik i land.” Cindy rynkede panden, hun kunne svagt erindre at der havde ligget et billede af en lille dame med knaldrødt hår i farens skuffe.Hun gik hen og hældte vand i kaffekolben og vendte sig så om imod ham.

“Drikke du kaffe?”

“Jo, tak med mælk” Hun kunne spore en Københavnsk accent når han snakkede.  

Da hun lukkede døren og Finn var gået ned af trappen, satte hun sig og begyndte at græde. Finns historie havde skåret hende i hjertet, hvordan han var voksede op med en mor der arbejdede for meget og en skole der ikke vidste hensyn til hans størrelse.    

Coffee, Wood, Table, Wooden, Espresso, Breakfast

8 thoughts on “Datenight del 3

 1. Hej Mimi.
  Tre gode afsnit, omend ikke for hovedpersonen – medmindre det viser sig at være godt for hende, at have mødt sin bror.
  Viser så fint, at man ikke skal skille sig væsentligt ud i BMI for at få det svært. Selvfølgelig kan alle – og bliver vel også – afvist af og til. Og det er hårdt. Men i første afsnit klarer hun det ved at blive relevant vred. Og det er givetvis en ret sund reaktion. I anden historie er det jo (også) fyren der er et kvaj, når han vil motionere i stedet for at slutte aftenen ordentligt af. Mærkværdigt at han var så sjov og fortællende. Det kommer som noget af en overraskelse, at han pludselig fordufter.
  Hvad laver afrohåret i toget? Kommer han igen senere eller hvad?
  Nå, dværgen overrasker mindst lige så meget. Måske især fordi dværge er blevet ekstremt sjældne herhjemme efter den medicinske behandling heldigvis kan hjælpe dem meget.
  Nå, men indtil videre får det stå hen i det uvisse, hvad du vil med ham. Men han skal jo ind i historien før han kan udrette noget i den.
  Jeg kan se, at der tegner sig en hel del muligheder for en spændende historie.
  Og den er rigtig fint fortalt.
  Til sidst lige nogle sproglige korrektioner du kan tage til dig eller springe over.

  Samlede sin BH op. Ikke hendes, for der var jo ikke andre i rummet.
  Da hun går ned ad trappen SYNTES hun – fordi du fortsætter i datid.
  ‘Fornemmelse for noget sjovt’ Der er et eller andet galt. Man kan have en fornemmelse af noget sjovt. Men er det ikke snarere en anelse om noget sjov? En forventning?
  Og hun lå ikke på hendes men på sit skakternede gulv.
  Og der havde ikke lagt noget i skuffen, for det er noget man gør, men der havde ligget.
  Glæder mig til at se hvad det kan udarte til.

  Mange hilsener Per

  Like

 2. Hej Per
  Tusind tak for den meget grundige og dejlige kommentar! Jeg overvejede faktisk om jeg skulle pille ham med afrohåret ud af scenen. Men han fik lov til at blive. Ja det er rigtigt at der nok ikke er mange dværge tilbage. Det skønt at du har givet dig tid til at huske mig på gramatikken.Jeg øver mig, men det er ikke alt der hænger lige godt ved.
  Vh Mimi K

  Like

 3. Hej mimi – så fik jeg læst 3.del af din historie – kan ikke huske, hvad opgaven gik ud på, men gætter på, at vi skulle introducere noget uventet – jeg har bare ikke været i skrivemode i længere tid og kan ikke huske de enkelte opgaver her i DnS og i Skriverejsen fra hinanden.
  Kan se Per har rettet nogen af de små sproglige “smuttere” – En sød tanke med en mandlig “Askepot” – men afsnittet der begynder med Cindy… kommer lidt for brat, der må du se om du kan få lagt lidt spor eller en eller anden form for overgang ind. Resultatet: at hun falder om på sit ternede køkkengulv fatter jeg som læser, men prøv at formulere en glidende overgang, så man ikke skal læse tilbage og føle sig fortabt som læser i det afsnit.
  Du har lagt op til en meget dramatisk familiehistore – sikke et drama og sikke dog en mor – der er noget krimi over historien ala Lisbeth Salander og hendes monsterbror. kh m

  Like

  1. Hej M
   Jeg prøver at holde dampen oppe pt. men livet ved siden af køre også på fuld drøn. Må se om jeg kan få overgangen på plads. Ja krimi gener lister sig ind her 🙂 Er selv spændt på hvor den kan ende henne …Tak for at læse med!
   Kh Mimi K

   Like

 4. Hej mimikirstine,
  Skrev en mægtig lang kommentar til dig, og blev bedt om adgangskode, hvilket blev effektueret. Men kommentaren blev slettet. Måske dukker kommentaren op! Prøv at søge, måske du skal acceptere??
  Hilsen Ella

  Like

 5. Hej Mimi
  Glæder mig at du er så vedholdende med at skrive, det udvikler sig vældig godt. Historien om Cindy er jo langt fra slut, jeg håber at den udvikler sig til en rigtig novelle – eller roman. Der er sat mange kræfter (personer) i gang og efterhånden skal de nok få en funktion. Det er altid vanskeligt at kommentere på et brudstykke af en tekst, for sammenhæng og drivkraft kan jeg ikke se på en smagsprøve. De foregående kommentarer har hvad der er brug for at tekniske bemærkninger. (Husk iøvrigt mellemrum efter punktum).
  KH jespero

  Liked by 1 person

 6. Hej Jesper
  Ja jeg kan ikke lade vær, du kender det sikkert godt. Nej lige nu kan det gå i mange retninger, jeg kan godt lide at der er en masse døre man kan gå indad. Tak for at minde om det med punktum 🙂

  Kh Mimi K

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s