Josefines skøre december morgen.

snowman-554986_960_720[1]

 

”Kom nu klokken er mange du når det ikke til tiden, hvis du ikke får lidt fart på. ”

” Ja ja jeg er ved at gøre mig klar. Jeg skal bare lige give bamse Elsie tøj på. ”

”Jamen det skal du ikke nu, du må selv gå ned til skolen. Ellers når jeg det ikke til tiden, jeg skal jo også afsted med de små. ”

Josefine lynede den tykke grønne vinterfrakke, hun elskede den bare. Mormor havde strikkede en hue der passede til. Mor og hende havde fundet grønne Hunter støvler på nettet der matchede, det var bare så nice.

Øv altså det var altid de små, det var fedt at gå til skole selv. Men hvor ville hun gerne havde hendes mor for sig selv af og til.

”Du skal gå hjem klokken seksten, og glem nu ikke klokken. ”

Josefines mor gav hende et varmt kram.

”Vi ses skat. ”

”Vi ses mor. ”

Josefine tog tasken på ryggen, og gik ud af døren. Det var nærmest magisk udenfor, der var hvidt over alt, og selvom der var 22 dage til Jul, så kunne hun føle sommerfugle i maven. Hun elskede juleaften, den bedste dag på året. Hun traskede afsted imod skolen, imens hun tænkte på frikvarter med sneboldkampe, uff hun håbede ikke drengene gav hende en vasker. De var bare så barnlige, alt var bare pjat og leg. De forstod slet ikke pigerne og alle deres følelser.

Hov hun så sig omkring, og blev vækkede fra sine tanker. Hvor var alle bilerne henne, der plejede at være en del der blev kørt i skole, hun tjekkede telefonen, den var ti minutter i otte. Træerne tårnede sig snehvide med krogede grene, op på begge sider af vejen, hun kunne mærke uhyggen kryber ind over sig. Den her morgen tegnede til at blive noget helt andet end forventet, hun prøvede at gå hurtigt i sneen. Men den tunge sne sad fast under hendes støvler, og de blev højere og højere. Hun prøvede forgæves at sparke det af, men det var som at gå på stylter.

Hun var nåede til vejen med det blå skilt, hvor hun lige kunne skimte tallene 146-196 under et lag iset sne. Her plejede hun at møde Carlo, hendes hjerte bankede hårdt, bare han kom. Så var hun ikke alene her.

Hun var lige ved at gå i panik, da hun så en lille dreng med kæmpestore briller, der drejede rundt om hjørnet, og gik langs den store hvide betonblok, hvor han boede sammen med hans mor.

”Carlo. ” råbte hun igennem vinden.

Carlo kom også gående på et par høje sylter af sne ligesom Josefine. Det lyse hår stak ud under hans røde og blå FC Barcelona hue. Han smilede bredt til hende, og hun åndede lettet op.

Når Carlo var her, så kunne det ikke gå helt galt.

”Hvad så Jose du ligner en der har set et spøgelse. ”

”Jamen alle bilerne er væk, og du er den første jeg møder her til morgen udover mor, Emil og Emma. ”

”Slap af, tror du ikke bare de er forsinket på grund af alt den sne, der er jo mega meget. Jeg glæder mig. ”

Josefine hørte ikke mere af hvad Carlo sagde, hun pegede op bagved Carlo.

”Se der.”

Det var vejens særeste mand Hr. Halipongo med jule hat, og en lyserøde elefant under armen.

Han kom sejlende hen imod dem.

”God morgen børn har i set min blå abe? ” snøvlede han.

”Godmorgen og farvel igen. ” sagde de begge i kor.

Josefine og Carlo fik fart på styltestøvlerne, han var bare lidt for mærkelig, og en smule uhyggelig.

”Se Carlo lad os snuppe den der, så vi kan komme videre. ” Josefine pegede på en forladt indkøbsvogn, der stod halvt inde i en busk.

De sprang begge op i vognen, og den fik fart på ned af bakken.

”Hjælp det går stærkt, hvordan stopper man? ” skreg Josefine.

De fløj forbi træer, og buske, og vognens hjul hylede, og truede med at give op.

”Jeg har en plan, vi stopper den med den her. ”

Carlo hev en regnbuefarvet paraply op af tasken og sagde

”Vi fanger den sidste lygtepæl inden skolen med håndtaget. ”

 

 

 

 

11 thoughts on “Josefines skøre december morgen.

 1. Hej Mimi k

  Super hyggelig sne- og julehistorie!
  Og uhyggeligt med så meget sne, så man næsten kan forsvinde. Det har jeg også skrevet om, da jeg endelig fik skrevet ud fra opgaven.
  Sjovt med den sne, der sætter sig som stylter under fodtøjet. For det er jo det, den gør.
  Det er en god historie. Der er både varme og nærvær i den!

  De bedste hilsner fra Anne

  Liked by 1 person

  1. Hej Anne
   Tusind tak skal du havde, ja nu bliver det jo koldt. Mine piger snakke hele tiden om der dog ikke snart kommer lidt sne, så var det oplagt at skrive et sneeventyr. Glæder mig til at læse hos dig, og tak fordi du læser med.
   Med venlig hilsen Mimi K

   Like

 2. Hej mimi kirstine

  Lidt af en jule-palle-næsten-alene-i-verden-historie. Du får skrevet en god uhygge frem, der er mange fine detaljer. Jeg ville nok ikke i dette vinterbillede bruge en vending som “sommerfugle i maven”. Historien slutter lidt brat og uforløst, men indtil da, er uhyggestemningen god.

  Liked by 1 person

 3. Hej Glenstrup
  Ja det er da rigtig, Palle alene i verden. Jeg vil da overveje en anden vending om sommerfuglene, klart den er ikke så vinteragtig. Jeg ved godt den slutter lidt brat, jeg har også skrevet videre på den. Jeg overvejede meget om jeg skulle skære noget af starten af, så jeg kunne få mere på til slut.
  Tak for den fine kommentar.
  Vh Mimi K

  Liked by 1 person

 4. Hej Mimi.

  Jeg synes bestemt du skal skære lidt af begyndelsen for at få plads til noget mere hen mod slutningen. Altså hvis du ikke har meget-meget mere og vil gøre historien til en hel novelle 😉 Så er det fint at man lige ved lidt om hp og hendes hverdagsliv.
  Det er en fin, magisk og eventyrlig snehistorie, men den ender meget brat.
  Sprogfejl kan rettes, der er nogle stykker.
  Fint og levende fortalt 😉

  Vh. Amanda

  Liked by 1 person

  1. Hej Amanda
   Har faktisk skrevet lidt videre på den, men datter hørte den som godnat historie og hun ville gerne høre hvad der mere skete. Tak for rosen, jeg prøver at rette sprog bøffer, men af og til kan jeg ikke selv se dem .
   Vh Mimi K

   Like

 5. Hi Mimi
  Det er en nemt læst historie med Palle allene i verden. Godt nok uhyggelig indtil Carlo leverer varmen så de kan stylte sammen.
  Men jeg undrer mig over indkøbsvognen, og den er jo spændende – hvordan ender det mon, så sidder jeg med styltesneen i hovedet og undrer mig over, hvordan den overhovedet kan køre. Men glemmer man det så er det en fantastisk go og velskrevet historie.

  Tak for god underholdning.
  Kh
  Børge

  Liked by 1 person

  1. Hej Børge
   Tjaa i fantasien kan alt jo ske, men det kunne da være jeg skulle vælge et andet køretøj. Jeg siger tusind tak for rosen, jeg er glad for at du fanger den lidt uhyggelige stemning i starten.
   Vh Mimi K

   Liked by 1 person

 6. Kære Mimi K
  Dejlig “julet” hyggehistorie. Den store pige, der tør gå alene bare hun møder vennen. Magien der opleves undervejs med indkøbsvognen og paraplyen. Det er et sjovt billede jeg får ind på nethinden. En indkøbsslæde med paraplybremse – jeg kan ikke helt genkende Palle alene i verden, som et par af mændene referer til i deres kommentarer, for der er masser af mennesker omkring din hp.I Siggaards(er det vist han hedderPalles forfatter?) børnebog er alle andre væk.
  Dejligt af følge, hvordan du har fundet ind i skriveuniverset Mimi, jeg fornemmer at du trives i det, håber også vi kan blive ved at følges via rim hos Morten Skildpadde Sørensen, jeg er startet op på en frisk i dag, men har været lidt nede over alvorlig sygdom hos mit elskede barnebarn. Vil glæde mig til at følge med hos dig. kærlig hilsen m&m

  Liked by 1 person

 7. Hej Mille
  Tusind tak ja det er rigtigt, i Palle alene i verden er han helt alene. Jeg ville bare gerne fange den der stemning man kan skabe når man går alene, og mosterne pludselig kommer frem. Ja jeg føler mig i mit rette element her, ja jeg vil rigtig gerne følge med hos skildpadden. Du er også velkommen her, og på facebook. Håber at dit barnebarn har det bedre.

  Kh Mimi K

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s