Stakke på Anemonevej

Stakke var kun 12 år, da han pakkede en rygsæk for at drage hjemmefra. Han var blevet træt af de to gamle nisser der hjemme, og især hans tre andre søskende, som drev ham til vanvid.

Stakke var den ældste i flokken, og han havde altid været lidt sær, han orkede ikke alt den larm og ballade. Han ville havde fred og ro, og det var ikke just det der var i det lille skæve hus på Anemonevej. Der var råb, skrig, og skrål fra morgen til aften. Brødrene Jacob, Hans og Siver lavede ballade, og lige meget hvor meget hans forældre prøvede at opdrage dem, så blev de ved.

Der var mange episoder hvor Stakke havde overvejet at tage sit gode tøj, og gå. Men i dag var bægeret fyldt, nu var det nok. Hans havde fundet på en spøg, og havde selvfølgelig fået Jacob og Siver med på den. Stakke havde godt lagt mærke til at de pønsende på noget, men han viste ikke hvad.

Brødrene stod bag døren og fnisede, da Stakke tog skoletasken på ryggen. Den var helt levende, den var fyldt med orm og alt muligt kryb, der kriblede og krablede. Stakke sprang rundt, og smed den brølende fra sig. Der efter løb han ud af døren, hvor en spand iskoldt vand røg ned ovre ham. På trods af det kolde vand var Stakke nu knald rød i hovedet af raseri, og prustede som en anden tyr.

Hans brødre rullede rundt på græsset, imens de holdt sig på maven og skreg af grin. Indeni sit hovedet forstillede Stakke sig at brødrene blev forvandlede til svin Store sulte gamle svin, der lugte og boede i svinesti. Ja nu kunne han bedre holde det ud. Hovedet på sømmet den dag var at madkassen, var hejst op i flagstagen, og alle skole bøgerne var kunstnerisk spredt ud ovre grene på havens træ. Så at komme i skole den dag ville være en umulighed.

Nu kom drengenes far ud, og brølede ”hvad foregår der her, hvorfor er i ikke klar til skole”. Drengene grinede bare ham, de var for længst holdt op, med at tage alt den råben seriøst. Moren gemte sig nervøst bag gardinet, ”Jamen Karen så hjælp mig dog, en smule opbakning kan vel ikke være for meget at forlange” sukkede faren og gik slukøret ind igen. ”Jeg giver op vi må havde noget hjælp til de børn, jeg kan ikke mere ” Karen vred hænderne, ja hun var pædagog, med speciale i opdragelse. Men hendes egne børn, ja det var en sag for sig. ”Ja jeg har læst i stop med at opdrage dit barn, at du bare skal snakke med dem, og anerkende, at de er i meget svær fase lige nu”.

Faren hulkede nu ” Jamen kvindemenneske kik dog på dem, de er jo nået til fase 7000… som er jeg kommer aldrig til at høre hvad andre siger” Det var der Stakke bestemte sig for at det var på tide at flytte hjemme fra, heller nu inden det var for sent Han skulle ikke på familie kursus, med alle hans vanvittige brødre, og hans hjælpeløse forældre som der forlængst havde tabt deres børn på gulvet.

Så han vendte ryggen til brødrene, og de håbløse forældre. Gik beslutsomt op på sit værelse, skiftede tøj og pakkede en taske. Så gik han forbi køleskabet for at provianterede med mad og drikke. Han drog fra huset, med en følelse af frihed i maven, og vind i håret.

Uden at se sig tilbage, uden at lytte på brødrene der var begyndt at skændes, og forældrene der råbte hans navn.

Da han sad på balkon, og kikkede ud over den store have, hvor alt stod snorlige og der ikke var plads til tilfældigheder. Var den dag pludselig dukkede op i hans hovedet. Han grinede for sig selv, og tog en tår af hans kølige hvidvin, og trykkede på samtaleanlægget og sagde ” Frøken Petersen jeg tager ud i aften og spise så de skal ikke tænke på mad” Livet havde trods den hårde start gjort ham godt, nu manglede han bare at finde en at dele alle herlighederne med, men hvad alting kan jo købes for penge, eller kan det?

10 thoughts on “Stakke på Anemonevej

 1. Hej Mimikirstine

  Uha, endnu en fortælling om et barn, der bliver moppet af sine søskende. En familie med totalt håbløse forældre, godt han beslutter sig for at gå sin vej – og med den slutning din historie har, var det da det helt rigtige.
  Du mangler nogle ord hist og pist, så måske du lige skulle gå din tekst igennem igen.

  Tak for læsning 🙂

  Liked by 1 person

 2. Jeg tror også jeg havde fulgt Stakkes eksempel, og var flygtet hjemmefra, hvis det var mig der havde hændervridende, hulkende, opgivende forældre og uopdragne, drillesyge søskende. Det lader til, at det er gået Stakke rigtig godt.jeg håber han finder sin eneste ene, som passer til hans snorlige liv.
  Du slutter med et spørgsmål, som sagtens kunne være en fortsættelse af historien om Stakke. Underholdende læsning.

  Kh Livsglæde

  Liked by 1 person

 3. Hej Mimi.

  Stakkels Stakke. Først troede jeg, han ville vende om og gå hjem igen, men nej. Han voksede op og fik succes. På trods af den barske starte på livet jo ;).
  Flot besvarelse.

  Kh Uhrsko

  Like

 4. Hej Mimi

  Stakkes brødre er vældig underholdende – især når man ikke selv er impliceret! At forældrene er ved at bukke under er deres egen skyld, for eftergivende. De går nok og ærgrer sig over at de ikke fik opdraget ungerne i tide.

  Stakke fik åbenbart lært at sætte pris på orden og udnytte den evne. Det har givet ham råd til at ansætte frk. Petersen, om han er selvstændig, bankmand eller revisor kan jeg ikke se. Det sidste afsnit kom noget brat efter min mening, jeg ville gerne vide hvordan Stakke var blevet velhavende, og se en sammenhæng med hans opvækst (han har nok lært at gardere sig).

  De bedste hilsener fra jesper o

  Like

 5. Hej Jesper
  Tak for den meget uddybende kommentar, faktisk tror jeg bare han er en foretningsmand der har fundet en god fidus. Kan godt se det er et brat tidsspring, men kunne på daværende tidspunkt ikke se hvordan jeg skulle lave den mere glidende med 700 ord.
  Tak fordi du læser her 🙂
  Med venlig hilsen
  Mimi

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s