Olfert ver. 2

Jeg læste avisen, og jeg fik et chok. Der stod hans navn så skrevet, sammen med en masse andre navne. Så det var grunden til at han ikke var mødt op, grunden til at hans kone i telefonen, sagde at han ikke fandtes mere. Jeg følte det som om at jeg skulle kaste op af væmmelse ovre ham. Hvordan kunne han være så ond? Hvordan kunne han være så hjerteløs og kold? Hvordan kunne han marchere kynisk hen over et andet menneske? Uden at tænke på at et liv, var ødelagt for altid.
Jeg besluttede at lave et portræt, over denne mærkelige mand, som havde krydset min vej. Hvad var grunden til denne nytteløse ondskab?
Jeg så ham som en mand i 60erne der havde en krise fordi han var på vej ud af arbejdslivet. Han fortalte gerne om sig selv. Vi mødtes over 6 gange, fordi han havde haft en tur med stress. Den virkelighed han havde bygget op omkring sig, kunne snyde selv den bedste psykolog. Når jeg mødte ham snakkede vi selvfølgelig om hans liv, og han nævnte sin familie. Han havde en postordre kone, og en datter. Udadtil virkede han som en almindelig mand, dog når jeg tænker tilbage. Var der noget ved ham, jeg ikke kunne definere.
Der var noget ved måden, han snakkede på, han agerede anderledes. For første gang i min tid som psykolog, gjorde jeg noget jeg ikke har gjort siden. Jeg tjekkede hans bagland. Når jeg snakkede med andre, for at høre hvad de tænkte om ham. Kunne vi godt blive enige om, at han var lidt sær. Han faldt lidt uden for mængden, med det mærkelige smil. Hans humor var tør, og hans vittigheder var underlige. Kunne man stole på ham? Sådan rent arbejdsmæssigt. Jeg snakkede med alle i hans omgangskreds, de sagde god for ham. Han var dygtig til hans job, han knoklede som en okse, og opgaven blev altid udført. Der var ikke noget der indikerede at han var så anderledes. Dog havde jeg en mærkelig fornemmelse, af at der var noget han ikke fortalte mig.
Hvordan han var endt med at være sådan viste han ikke, han havde haft det sådan, så længe han kunne huske tilbage. I skolen havde han levet i sin egen verden, fordybet sig i skolebøgerne, de menneske relationer forstod han sig ikke på. Men han kunne føle fornemmelsen vokse indeni ham, dag for dag. Vreden blev stærkere, og hans ondskab imod verden, systemet og folk omkring, krøb ind over ham. Det jagtet ham som en mare om natten, han kunne vågne op badet i sved. Fordi han havde haft endnu et mareridt, hvor alt blev afsløret. Hvor sandheden kom frem, og alle ville stå, og pege finger af ham. Så stod han der i drømmen, en lille sølle mand, der gerne ville krybe i et musehul, og forsvinde væk for altid. Han var rigtig slesk og sød, og viste hvordan han skulle indfange folk. Han var god til at spille spillet, han kunne sige de rigtige ting, på de rigtige tidspunkter.
Overfor han kone spillede han skuespil, hun troede han var en helt anden. Han fandt sin søde side frem sammen med hende, og hun hoppede i med begge ben. Godtroende som hun var, så hun kun de gode sider i ham.
Hans temperament var voldsomt, hvis tingene ikke faldt i hak, lukkede han døren til kontoret. Så gik der en time, hvor han sekretær, kunne høre hvordan han smadrede ting imod væggen. Hun var klar over, at hun skulle blive ude. Når timen så var gået, kom han ud, med hår der stod ud til alle sider, skæve briller, og et vildt blik i øjnene.
”Jeg tager på kro” sagde han.

Så tog han kammen i baglommen redte håret tilbage, og rettede brillerne. Gik ud af døren, og smækkede den hårdt. Sekretæren, gik ind på kontoret og fejede glasskår og træstumper op. På vejen hjem ville hun køre forbi genbrugen, og købe en ny kasse ting, som så ville stå der, til næste gang verden gik ham imod.

Han vogtede ovre hans computer, hvor der lå mange makabre billeder. Som almindelige mennesker ville væmmes over. Han følte glæde over de uskyldige og hjælpeløse blikke. Han viste det var forbudt, og skamfuldt.
Men han kunne ikke lade være trangen var for stor. Han viste alt var tabt, hvis sandheden om ham kom frem, at han var pædofil. Han ville miste kone, barn, og hans virksomhed. Faktisk tænkte han mest på virksomheden, fra han var helt lille, havde han drømt om at få noget der var hans. En virksomhed, den kunne han eje, og forme som han ville. Det var svært med mennesker, de havde meninger, og indvendinger.
De skulle bare gøre som han sagde, så gik alt jo helt fint. Det sagde han selvfølgelig ikke til dem, så ville de jo tro han var tosset. Det var han nok også, men han klarede sig selv, og han var stolt af det.

En lys forårsdag, bankede hans sekretær på hans dør, og sagde ” politiet står herude, de vil godt lige snakke med dig”
Han tog en hurtig beslutning, han åbnede vinduet, og sprang ud fra 6 sal. Han følte sig fri. Da han svævede mellem himmel og jord. Smerten var kort da han ramte jorden med et klask.
Da han vågnede igen sad han fastlåst i en kørestol, han havde en slange der stak ud fra hans hals, og det eneste han kunne bruge var hans øjne.
Han skreg indeni,” få mig ud herfra”.

Han viste at løbet var kørt, nu forsvandt alt det han havde opbygget, alt det han havde slidt og slæbt for. Nu skulle han ende hans dage på en afdeling for syge kriminelle. Netop som at han ville trække sig tilbage, og tage på ferie i Thailand.
Dagen forinden havde han siddet og søgt på nettet, hvor meget sådan en tur kunne koste.

Den sidste gang jeg så ham, stod han og vinkede som en glad julemand, der vinker til små børn. Når jeg tænker på den scene, og tænker på den viden jeg har omkring ham i dag, væmmes jeg. Jeg får en knude i min mave, og må tage mig selv i ikke at tænke tanken færdig. Det han var med til, bør intet menneske udsættes for. Jeg håber han for evig tid må angre. At hver dag vil minde ham om at han gjorde et andet menneske fortræd.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s